Lentis Festival

21 juni 2019, Lentis-locatie Dennenoord, Zuidlaren

Programmalijn E-health & Ervaring

Op het Ervaringsplein kun je ervaren hoe het is om psychische klachten te hebben en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van E-Health. Je kunt de Autismebelevingsbaan doorlopen, spelletjes spelen op de Tovertafel, robotdieren aaien, je mee laten voeren in de virtuele realiteit en nog veel meer. Tijden: van 12.00 – 18.00 uur.


Robotdieren

Medewerkers van de Enk laten u robot-huisdieren zien en vertellen over wat zij in hun werk met mensen met dementie met deze robot-huisdieren doen. Ook nemen zij de Belevenistafel mee waarmee oudere cliënten geprikkeld worden met beelden en spelletjes.


Virtual Reality

Virtual Reality (VR) kan in de GGZ gebruikt worden om cliënten op een veilige manier (virtueel) in situaties te brengen waar ze moeite mee hebben, waar mee ze willen leren om gaan. Denk aan vliegangst, angst voor spinnen, sociale angst maar VR is ook te gebruiken bij eetstoornissen, als mindfullness-instrument of om met stress te leren omgaan. We hebben een VR set waarmee we kunnen laten zien hoe dit gebruikt wordt, dus overwin uw angst en laat de grote spinnen virtueel over uw handen lopen.


Tovertafel

De tovertafel wordt gebruikt in ’t Blauwbörgje voor oudere cliënten om hen te stimuleren om te bewegen, met elkaar te interacteren en hun zintuigen te prikkelen.De Autismebelevingsbaan

De Autismebelevingsbaan van onze Jonx collega’s van Autisme Team Noord Nederland is een uitgebreid parcours waarin u op een tiental verschillende manieren zelf kunt ervaren hoe het is om met autisme te leven. Een aanrader!Zorg van nu

Het Zorg van Nu team komt naar ons toe! Dit team inspireert en motiveert iedereen om slimme oplossingen te gebruiken die de zorg voor jezelf of voor een ander makkelijker maken. Of je nu patiënt bent, voor iemand anders zorgt of zorgverlener bent, het Zorg van Nu team heeft voor allerlei verschillende situaties een slimme zorgoplossing.