Lentis Festival

21 juni 2019, Lentis-locatie Dennenoord, Zuidlaren

Lentis Erfgoed

In de kerk kun je van alles leren over de geschiedenis van Lentis. Tijden: van 12.00 – 18.00 uur.


Kris Vesseur

In het mini-theater zal Kris Vesseur korte optredens geven. Kris Vesseur is schrijfster en componiste. In haar persoonlijk werk wisselt zij liedjes af met gesproken teksten. Haar werk wordt omschreven als poëtische catharsis en pijnlijk mooi. Voor een voorproefje, bekijk onderstaande video. Kris speelt om 13.00, 14.30, 16.00 en 17.30 uur in het mini-theater.


Filmvertoning over Panorama van het Friese Land van Stemmingen

Een film over het kunstproject Inside Out: een ruim 37 meter lang doek, gemaakt door meer dan honderd (ex-)cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg. Met als doel de beeldvorming t.a.v. de mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidszorg te verbeteren. Initiatiefneemster Thea Gerritsen zal tijdens het festival de film vertonen over de totstandkoming van het kunstwerk. Voor meer info, kijk op de website. De film wordt vertoond om 13.30, 15.00 en 16.30 uur in het mini-theater.


@lentis

De onder velen bekende Onderdâc band opereert sinds ongeveer een jaar onder de naam @lentis. De band bestaat uit muzikanten die over het algemeen op het terrein in Zuidlaren verblijven. Sommige bandleden speelden al jaren in de band (de vaste kern). Anderen spelen tijdelijk in de band tijdens hun opname bij Lentis. Hierdoor varieert de band van samenstelling en grootte, maar ook van repertoire. Het enthousiasme van de bandleden is altijd even groot. De band speelt veel jaren ’60/’70 nummers. Maar ook modernere nummers staan op het repertoire, af en toe aangevuld met, door één van de bandleden, zelf geschreven nummers. De band wordt begeleid door Renée Taal (muziektherapeut) en Meile Houtsma (vrijwilliger). @Lentis speelt om 13.15 uur op het podium.


Lentis Poëzieprijs: Hou me vast! Laat me los!

‘Hou me vast! Laat me los!’ is het thema van de landelijke Lentis Poëzieprijs 2019 waarvan de feestelijke uitreiking zal plaatsvinden tijdens het Lentis Festival. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury die vijf gedichten nomineert. Het winnende gedicht wordt tijdens het Lentis Festival bekendgemaakt. Lees hier de flyer met meer informatie over de landelijke Lentis Poëzieprijs 2019. De inschrijving is reeds gesloten. Tijden: van 14.30 – 15.15 uur op het podium.

Lentis Poezieprijs 2019

Smartlappenkoor De Laatste Snik

Zing uit volle borst mee met het levenslied. De Laatste Snik treedt om 14.30 uur op in De Enk en om 16.30 uur op het podium.


Milestones

De Milestones zijn een workshop band uit Friesland met 11 muzikanten. Ze spelen blues, jazz, soul en funk. Ze bestaan al tientallen jaren met diverse bezettingen en een van de doelen is o.a. om jazz te promoten in het Noorden. Kom kijken en luisteren om 15.30 uur op het podium.


Fatal Injection

Van oud tot nieuw, van disco tot pop; deze 9-koppige band krijgt iedereen op de dansvloer! Van 17.00-18.00 uur op het podium.